Prepaid anoniem diftar

Deel dit artikel

In de gemeente Ouder-Amstel zijn ca. 170 bestaande ondergrondse containers voorzien van toegangselektronica. Hierdoor is het nu mogelijk geworden om diftar toe te passen, op prepaid basis én anoniem.

Na een Europese aanbesteding die gewonnen is door Kliko WTS, zijn ruim 170 ondergrondse containers in 6 weken tijd omgebouwd, waarna een gewenningsperiode van ca. 2 maanden volgde. Per 1 januari 2022 is het prepaid diftar-systeem “live” gegaan.

De gebruikers kunnen zelf hun tegoed op de pas opwaarderen. Dit kan via een speciale burgerwebsite, waar via iDeal betaald kan worden om punten op de pas te zetten. Ook zijn er in de gemeente 3 oplaadzuilen, in gemeentehuis en buurthuizen, waar burgers ook hun pas kunnen opladen.

Prepaid systeem

“In België hebben we al meerdere vormen van prepaid en postpaid diftar in mogen voeren. In Nederland is gemeente Ouder-Amstel de tweede gemeente na Geertruidenberg waar we dit systeem mochten introduceren. Het geeft de burger de volledige controle over hun uitgaven aan afval,” zegt technisch directeur Wilfred van Viegen “en niet onbelangrijk, ook nog eens volledig anoniem. De privacy van de burger is volledig gewaarborgd.”

Anoniem opwaarderen

Door het hele systeem slim in te richten en goede afspraken te maken over het betalen tijdens het opwaarderen, is het volledige systeem ook nog een anoniem. Wilfred van Viegen: “Bankgegevens worden niet opgeslagen en de gelden komen direct bij de opdrachtgever op de rekening. Zelfs adresgegevens hoeven niet bekend te zijn bij ons, om het systeem toch goed en betrouwbaar te laten functioneren. Helemaal privacyproof.”

Kliko Groep

Weten wat Kliko voor u kan betekenen?

Laat ons u bellen, wij vertellen het u graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.