HomeDiftar

Diftar

Diftar

Diftar is een afkorting voor gedifferentieerde tarieven. Dit komt er op neer dat de afvalstofheffing per huishouden berekend wordt op de hoeveelheid aangeboden afval. Hoe meer afval er aangeboden wordt, hoe hoger de afvalstofheffing zal zijn. Zo kan het dus zijn dat twee gezinnen, die in dezelfde straat wonen, een ander bedrag betalen voor de afvalstofheffing. Dit doordat het ene gezin haast geen afval aan de straat zet, en het andere gezin wel. Minder afval aanbieden resulteert dus in een lagere rekening. Daarnaast is er invloed op de rekening uit te oefenen door afval op de juiste manier te scheiden. Voor meer informatie over dit systeem leest u verder, of neemt u telefonisch contact met ons op.

De voordelen van Diftar

Diftar zorgt ervoor dat burgers enkel voor datgene betalen, waar ze ook daadwerkelijk gebruik van hebben gemaakt. Heeft een gezin veel afval aangeboden? Dan zien zij dit terug in de rekening. Voorheen was dit vaak collectief geregeld, en in bepaalde gemeenten is dit nog steeds collectief geregeld. Met deze collectieve regeling betalen we allemaal hetzelfde, terwijl we soms veel minder verbruiken dan een buurman of buurvrouw. Ook zijn sommige gezinnen heel bewust bezig met het scheiden van afval, wat het milieu ten goede komt. Het is dan ook niet meer dan eerlijk dat deze gezinnen hier voor beloond worden. Diftar maakt dit mogelijk.

diftar

Diftar invoeren

Veel gemeenten in Nederland maken al gebruik van Diftar. Kliko helpt met succes bij het invoeren van Diftar. Na invoering van Diftar kunnen gemeenten besparen op de kosten, en tegelijkertijd draagt iedereen een steentje bij aan het milieu. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het invoeren van Diftar? Neem dan contact met ons op!

Contactgegevens Kliko

Wanneer u meer wilt weten over Diftar, kunt u ons zowel telefonisch als per e-mail bereiken. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer: (+31) 0318 55 93 93. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@kliko.nl, of maak gebruik van het contactformulier. Behalve Diftar leveren wij meer afvalinzamelingsmethoden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondergrondse containers, minicontainers of depotcontainers. Ook voor containerregistratie kunt u de oplossingen van Kliko inzetten. Kortom, voor alle vormen van afvalinzameling waarbij duurzaamheid en innovatie voorop staat, bent u aan het juiste adres bij Kliko.

diftar informatie

Interessante bedrijven.

Weten wat Kliko voor u kan betekenen?

Laat ons u bellen, wij vertellen het u graag.