Innoverend familiebedrijf

Kliko is een merk wat wereldwijd wordt verkocht. Het heeft zijn oorsprong in Nederland en is ontstaan uit de namen Klinkenberg en Koster; Kli-ko. Deze twee families,  die eind  jaren 1950 onder andere huisvuilauto’s verkochten, noemden deze auto’s KLIKO huisvuilwagens. Een container toevoegen aan het verkoopprogramma leidde automatisch tot de naam voor deze containers: de Kliko container.

Koster en Van Batenburg, het bedrijf wat deze Kliko huisvuilwagens, maar ook kolkenzuigers, strooiauto’s en veegauto’s verkocht, was in die jaren hét toonaangevende bedrijf voor de reinigingsdiensten van die tijd.

De eerste

Als Koster en Van Batenburg in de jaren ’70 van de vorige eeuw als eerste in Nederland de afvalcontainers ontwikkelen en in hun handelsprogramma opnamen, worden deze eveneens Kliko’s genoemd. Zodoende wordt KLIKO een algemeen gebruikte aanduiding voor afvalcontainers in de Nederlandse volksmond en is een kliko in het straatbeeld een feit.

Na de overname van de containerafdeling van Koster & Van Batenburg door de Duitse inzamelaar R.W.E. Umwelt, wordt in het jaar 1989 in Duitsland Kliko Entsorgungssystem Gmbh & Co als inkooporganisatie opgezet. Gelijktijdig werd er een dochterfirma in Nederland opgericht, Kliko Milieutechniek B.V.

Kliko Eurobins BV

De Nederlandse firma Kliko Milieutechniek B.V. wordt in hetzelfde jaar verkocht aan de directeur W.J. Achterberg, nu opererend onder de naam Eurobins B.V. Eurobins B.V. heeft voor de producten van het merk Kliko het alleen verkooprecht in de Benelux en Nederlandse Antillen. Eurobins BV groeit uit tot een volwaardige verkoop- en service organisatie met grote bekendheid binnen en buiten Nederland. In 2021 volgt een naamswijziging waardoor de vermelding van Kliko weer in de naam verschijnt. Daarmee zet Kliko Eurobins haar werkzaamheden voort in het nieuwe decennium.

Kliko W.T.S. BV

Naast de ontwikkelingen in de minicontainers is er eind jaren ’90 de introductie van de ondergrondse containers. Hiervoor wordt een nieuwe serviceorganisatie Waste Technology Service BV, kortweg W.T.S., opgericht. W.T.S. staat voor innoverende technieken en degelijke kwaliteit in ondergrondse containers. De introductie van het KTZ zijbeladingssysteem in 2003 is hier het bewijs van. In 2021 wordt de naam gewijzigd in Kliko WTS om uit te stralen dat WTS onderdeel uitmaakt van de veelzijdige Kliko Groep.

Kliko Belgium BV

Met België als tweede markt en stad Antwerpen als klant is een vestiging in Antwerpen een eenvoudige volgende stap. Vanuit het kantoor in Antwerpen worden alle activiteiten voor de Belgische markt aangestuurd. Zowel voor de kunststof containers als ondergrondse containers. Kliko Eurobins Belgium is marktleider in België op het gebied van ondergrondse containers. de vele varianten van technische oplossingen die in België gevraagd worden passen bijzonder goed in het DNA van de Kliko Groep.

Klikotronics BV

Ook binnen de afvalwereld treed half jaren ’90 de digitalisering langzaam in. Met het registreren van kliko’s door middel van chips begint een nieuw tijdperk. Met de ontwikkeling van de ondergrondse container komt ook de wens om meer inzicht te krijgen in het gebruik en komen toegangscontrolesystemen op de markt. Met de ontwikkeling van een eigen paslezer zijn de activiteiten op digitaal vlak niet meer te negeren. Klikotronics wordt gervestigd om alle digitale activiteiten een onderkomen te geven binnen de bestaande activiteiten.

Weten wat Kliko voor u kan betekenen?

Laat ons u bellen, wij vertellen het u graag.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.