HomeOver onsHistorie kliko

Historie kliko

Van idee tot containersysteem

Kliko is een merk wat wereldwijd wordt verkocht. Het heeft zijn oorsprong in Nederland en is ontstaan uit de namen Klinkenberg en Koster. Deze twee families,  die eind  jaren '50 huisvuilauto’s verkochten, noemden deze auto's KLIKO huisvuilwagens.

Downloads

Kliko affiche 1965

De eerste
Als zij in de jaren ’70 van de vorige eeuw als eerste in Nederland de afvalcontainers ontwikkelen en in hun handelsprogramma opnamen, worden deze eveneens Kliko’s genoemd. Zodoende wordt KLIKO een algemeen gebruikte aanduiding voor afvalcontainers in de Nederlandse volksmond en is de historie kliko een feit.

Na de overname van de containerafdeling van Koster & Van Batenburg door de Duitse inzamelaar R.W.E. umwelt, wordt in het jaar 1989 in Duitsland Kliko Entsorgungssystem Gmbh & Co als inkooporganisatie opgezet. Gelijktijdig werd er een dochterfirma in Nederland opgericht, Kliko Milieutechniek B.V.

Eurobins B.V.
De Nederlandse firma Kliko Milieutechniek B.V. wordt in hetzelfde jaar verkocht aan de directeur W.J. Achterberg, nu opererend onder de naam Eurobins B.V. Eurobins B.V. heeft voor de producten van het merk Kliko het alleen verkooprecht in de Benelux en Nederlandse Antillen. Eurobins BV groeit uit tot een volwaardige verkoop- en service organisatie met grote bekendheid binnen en buiten Nederland.

W.T.S. B.V.
Naast de ontwikkelingen in de minicontainers is er eind jaren ’90 de introductie van de ondergrondse containers. Hiervoor wordt een nieuwe serviceorganisatie Waste Technology Service BV, kortweg W.T.S., opgericht. W.T.S. staat voor innoverende technieken en degelijke kwaliteit in ondergrondse containers. De introductie van het KTZ zijbeladingssysteem in 2003 is hier het bewijs van.

Trendsetter
Door de continue veranderingen in de vraag vanuit de markt, positioneren Eurobins en WTS zich in de markt als trendsetters en innovators van afvalinzamelsystemen. Veel breed toegepaste technische oplossingen komen van de hand van Eurobins en WTS. Voor iedere vraag een antwoord, voor ieder probleem een oplossing.

Weten wat Kliko voor u kan betekenen?

Laat ons u bellen, wij vertellen het u graag.