vrijdag 30 november 2018

Wethouder Lamers houdt vinger aan de pols bij werkzaamheden afvalcontainers

De gemeente Voorschoten vervangt in week 48, 49 en 50 de bovengrondse afvalcontainers in een groot deel van Voorschoten. De containers voor restafval worden vervangen door ondergrondse containers van Kliko. Daarnaast wordt een nieuwe container voor het GFT-afval geplaatst. De werkzaamheden daartoe zijn inmiddels in volle gang. Beide containers zijn alleen nog maar te openen door flatbewoners door middel van een toegangspas.

Wethouder Monique Lamers (Milieu en Afvalbeleid) bracht op donderdag 29 november een bezoek aan de locatie van de werkzaamheden: ‘Het is een hele operatie om alle containers in Voorschoten te vervangen door ondergrondse. Het brengt ook de nodige overlast met zich mee, waarvoor ik het begrip van de Voorschotenaren vraag. Maar we krijgen er wel iets moois voor terug, want de ondergrondse containers van Kliko zorgen voor een veel netter straatbeeld en voorkomen het dumpen van afval door onbevoegden.’

Biobakje voor in de keuken

Om het inzamelen van Gft voor flatbewoners te vereenvoudigen, krijgen de flatbewoners tegelijk met de toegangspas, gratis een biobakje met composteerbare bio-zakjes zodat zij in de keuken het Gft al gescheiden kunnen inzamelen. ‘De Biobakjes en de benodigde zakjes hiervoor zijn een cadeautje van de gemeente, waarmee we hopen inwoners over de streep te trekken om nog meer hun afval te scheiden. We hebben met zijn allen een belangrijke opgave te halen om 75% van al het huishoudelijk afval te scheiden in 2020. Dat kunnen we alleen behalen door samen het verschil te maken’, aldus wethouder Lamers.

Bron: Voorschoten.nl

Ander nieuws

Weten wat Kliko voor u kan betekenen?

Laat ons u bellen, wij vertellen het u graag.