maandag 19 mei 2014

Wegen per storting eindelijk mogelijk

Veel gemeenten willen wel maar kunnen niet. Wegen per storting bij een ondergrondse container. Inmiddels is het mogelijk met de jongste innovatie van Kliko WTS.

Het is de eerste inwerpzuil voor ondergrondse containers ter wereld, die het mogelijk maakt om te wegen per storting. Zonder externe vaste stroombron en op 100 gram per storting nauwkeurig! Nog niet eerder vertoond. De wegende zuil is volledig gecertificeerd in heel Europa, en zodoende gebruikszeker.

Door de toepassing van weegcellen, een vulsluis en lichtpanelen, kan de zuil voor ondergrondse container iedere storting nauwkeurig registreren. Wilfred van Viegen, technisch directeur bij Kliko WTS: “Het is een echte innovatie, die nog niemand in de branche heeft waar kunnen maken. Nu wordt het voor gemeenten mogelijk om iedere burger per gewicht te laten storten. Bij minicontainer was dit al langer mogelijk, maar bij ondergrondse nog niet. Een nieuw tijdperk is aangebroken.”

Niet alleen is het mogelijk om integraal het wegen door te voeren, ook kunnen pilot projecten worden ondersteund door de gewichtsregistratie per storting. De zuil kan op iedere ondergrondse container worden gemonteerd en behoeft één keer per jaar preventief onderhoud. De eerste zuilen zijn al geleverd in Denemarken en België, waar ze tot volle tevredenheid werken.

Ander nieuws

Weten wat Kliko voor u kan betekenen?

Laat ons u bellen, wij vertellen het u graag.