donderdag 28 mei 2015

UPDATE: Woerden introduceert PMD containers

Op maandag 20 april heeft Wethouder Stolk van Woerden met hulp van onze medewerkers de eerste van veertig depotcontainers voor PMD geplaatst.

UPDATE: De PMD-containers voor Plastic, Metaal en Drinkpakken die onlangs op diverse plaatsen in Woerden zijn geplaatst, blijken ten onder te gaan aan hun eigen succes.  Massaal wordt er plastic in de containers gedumpt, waardoor de containers overvol zitten. Zoveel dat de containers worden bedolven door de plastic zakken rondom de container en dat is niet de bedoeling. Verantwoordelijke wethouder Margot Stolk vindt het geweldig dat de mensen de weg naar de containers hebben gevonden.

Naast de huis-aan-huis inzameling door middel van de bekende plastic zakken biedt de gemeente Woerden haar inwoners de mogelijkheid de PMD fractie weg te brengen. Kliko Eurobins zal er de komende tijd voor zorgen dat in de gemeente Woerden circa 40 containers geplaatst worden. Met de inzameling van de PMD fractie wil gemeente Woerden stimuleren om nog meer huishoudelijk afval te scheiden. De depotcontainers dragen bij aan een hogere servicegraad voor de bewoners. Het is nu mogelijk geworden om op elk tijdstip, onafhankelijk van de inzameldag, het verzamelde PMD weg te brengen.

De depotcontainer voor PMD heeft 4 inwerpopeningen voor een optimale vulling, heeft een inhoud van circa 5m3 en wordt standaard geleverd in een door de klant te kiezen two-tone RAL kleur. De vulling kan worden bijgehouden door een doorzichtige vulgraadmeter, verwerkt in de zijkant van de container. Zo kan de gebruiker en inzamelaar op afstand zien of de container vol is.

Ander nieuws

Weten wat Kliko voor u kan betekenen?

Laat ons u bellen, wij vertellen het u graag.