vrijdag 21 november 2014

Gemeente Utrecht kiest Kliko

De gemeente Utrecht heeft na een Europese Aanbesteding voor Kliko gekozen op basis van Economisch Meest Verantwoorde Inschrijving (EMVI).

Door de keuze van de gemeente, zullen er in de komende tijd ca. 50.000 kliko’s geleverd gaan worden. De gemeente gaat deze gebruiken als vervanging voor de bestaande containers en om het nieuwe inzamelconcept van de gemeente verder uit te rollen. De gemeente wil in de komende jaren “het Nieuwe Inzamelen” verder over de stad uitspreiden. In andere delen van het land staat dit ook wel bekend als omgekeerd inzamelen. Hiervoor zijn er bij de woningen soms extra kliko’s nodig om alle recyclebare grondstoffen in te zamelen. Het restafval wordt dan naar een ondergrondse container gebracht.

Nieuwste generatie
De eerste leveringen zullen naar verwachting begin 2015 plaatsvinden. De kliko’s die uitgeleverd gaan worden zijn de NEO containers. De nieuwste generatie Kliko’s, die onder andere 30% CO2 uitstoot besparen ten opzichte van andere containers.

Lange relatie
De Gemeente Utrecht is al 30 jaar klant van Kliko. In het verleden is in samenwerking met de gemeente Utrecht (toenmalig RMHD en GGD) de citybin ontwikkeld. Een container met 40 liter inhoud, die door een standaard vuilniswagen geleegd kan worden. Daarbij is in de samenwerking erg gelet op de ergonomie voor de belader. Inmiddels zijn er vele honderdduizenden citybins uitgezet.

 

Ander nieuws

Weten wat Kliko voor u kan betekenen?

Laat ons u bellen, wij vertellen het u graag.